zpět

Drůbež

1. Drůbeží ragů

Drůbeží plátky, sůl, pepř, česnek, cibule, solamyl, víno, vývar ( masox ), worcester.

Na kostičky nakrájené drůbeží plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme dozlatova. Mezitím si připravíme kašičku ze solamylu rozmíchaného s vínem, maso podlijeme trochou vývaru, přilijeme škrobovou kašičku a na mírném ohni ještě chviličku podusíme. Hotové dochutíme worcesterem. Příloha: rýže, hranolky, pečivo.

2. Drůbeží maso na medu

Drůbeží maso, med, sójová omáčka, víno, vývar, glutasol.

Drůbeží maso lehce opečeme na oleji. Z medu, sójové omáčky, vína a vývaru smícháme omáčku. Maso vložíme do zapékací misky, ochutíme glutasolem a za stálého podlévání omáčkou zapékáme. Příloha: rýže, hranolky.

3. Drůbeží sekaná s pšenicí

300g vařeného drůbežího masa, 200g vařené pšenice, cibule, 2 stroučky česneku, 50g slaniny, sušený řebříček, žemle, vejce, sůl.

Drůbeží maso, slaninu, cibuli a ve vývaru namočenou žemli umeleme. Přidáme utřený česnek, koření, vejce a sůl a dobře promícháme. Vytvoříme šišku, dáme na pekáč, potřeme bílkem a upečeme.

4. Drůbeží játra na jehle

500 g drůbežích jater, 150 g anglické slaniny, 2-3 cibule, sůl, lžíce oleje, pepř.

Játra mírně osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a napichuje společně s kolečkami cibule na jehly. Naplněné jehly potřeme olejem a pečeme, nejlépe na roštu. Chutnají s topinkami z bílého chleba.

5. Zapékaná drůbeží směs

Drůbeží maso, bešamelová omáčka, cibule, , žampiony, sůl, pepř, sýr, citron.

Jakékoli pečené drůbeží maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Maso zalijeme bešamelovou omáčkou ( na tuku mírně opečeme mouku a postupně do hladka rozmícháme s mlékem ), přidáme osmaženou cibulku a žampiony. Osolíme, opepříme, posypeme sýrem a zapečeme. Hotovou směs zakápneme citronem. Příloha: bílé pečivo.

6. Mandarínská prsíčka

Drůbeží prsíčka, vejce, solamyl, sůl, mandarinkový kompot, víno, cukr, glutasol, sádlo, vlašské ořechy.

Drůbeží prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, solamylem a solí. Necháme odležet. Do kompotové šťávy z mandarinek přimícháme víno, cukr, glutasol, sůl a solamyl. Maso osmažíme na sádle, po chvilce přidáme dílky mandarinek. Vše zalijeme připravenou zálivkou a krátce podusíme. Vše posypeme strouhanými vlašskými ořechy. Příloha: rýže.