casa1
 

Olio di Paulo - představení produktu

Panenský olivový olej, taggiasca olivový olej z italské Ligurie, se vyrábí v malém rodinném podniku. Zárukou kvality tohoto olivového oleje je jeho ruční zpracování. Tento druh oliv – „taggiasca“ roste jen v tomto regionu (od Albengy po Ventimiglia) již více jak 150 let. Naše olivové stromy nejsou ošetřovány chemickými postřiky, používáme pouze biologické hnojivo. Množství oliv, které za den ručně sklidíme, hned večer necháme semlít a vylisovat v klasickém kamenném mlýně ve vedlejší vesnici. Tento postup při výrobě panenského olivového oleje je zárukou jedinečného aroma a vynikající chutě s nejvyšší kvalitou, jakou můžeme panenský olivový olej mít. Tento postup práce není možný v žádné masové (tovární) výrobě, což také u žádných větších produktů nenajdete. Sklizeň probíhá od prosince do ledna.
Olivový olej plníme do speciálně vyrobených keramických lahví. Ty chrání olej před světlem a změnami teplot. Etikety jsou jednoduché s obrázkem majitele. Tím chceme zákazníkům přiblížit osobní rodinnou atmosféru našeho malého podniku.

image